Termékeink

Runge Nadja a 2022. évi Utódlásra felkészülni! konferencián

2022. június 2-án Runge Nadja, az ELA Solutions Kft. második generációs ügyvezetője, egy kerekasztal beszélgetés keretein belül osztja meg tapasztalatait a családi vállalkozás generációváltásos folyamatával kapcsolatban.

Nadja 2015 óta aktív tagja az ELA csapatának, 2020 janurájában pedig ügyvezetői szereppel bízták meg az alapító tulajdonosok, Runge-Jurácsik Daniela és Jurácsik Mátyás.

Daniela és Mátyás 1995-ben alapították a céget, mely Daniela becenevét viseli. Mindketten máig fontosnak tartják, hogy a cég hű maradjon azon értékekhez, melyeket szülőkként is tanítottak gyermekeiknek.

 

 

BGE-utodlasrafelkeszulni-konferencia-runge-nadja-informacio

Utódlásra felkészülni! Konferencia - Miről szól?

A konferencia célja, hogy egyetlen intenzív nap alatt azonnal használható praktikus tudást adjon, ami segítheti a sikeres utódlás folyamatát.

Az alapító és átvevő együtt készülhet fel a generációváltás szervezetfejlesztési, kommunikációs és érzelmi kihívásaira. 

Témák:

  • Sikeres átadás sztorik – közvetlenül, őszintén a nehézségekről és a megoldásokról. Színpadon az alapítók nagy generációja és akik átveszik a stafétát és a Newgenek.
  • Hogyan tudjuk felkészíteni a cégünket, hogy az alapító tulajdonos napi munkája nélkül is hatékonyan és eredményesen működjön. Az 5+1 legfontosabb lépés.
  • Utódlás generációváltás a gyakorlatban. A legtipikusabb hibák, és miben tud segíteni a tanácsadó?
  • Hogyan tudjuk megőrizni és gyarapítani a családi vagyon?
  • Hogyan készülhetünk fel a generációváltás szervezetfejlesztési, kommunikációs és érzelmi kihívásaira?

További információkért kattintson itt a konferencia linkjére.

Kerekasztal beszélgetés

Nadja más érintett vezetőkkel együtt az utódlás nehézségeiről, kihívásairól és persze szépségeiről fog beszélni.

Az ELA generációváltása egy komplex folyamatnak bizonyul, mely során nem csak a cég maga, de mi ügyvezetők is jelentős változáson megyünk keresztül. A változás elkerülhetetlen, a mi felelősségünk pedig az, hogy nézetütközéseink ellenére jó irányba megyünk-e. Én magam az emberközpontú, tudatos vezetésben, valamint egy stabil vállalati kultúra felépítésében látom a cég biztos jövőjét. A generációváltás során fontos soft skill-ekre és vezetői kvalitásokra tettem szert, véleményem szerint egy családi vállalkozás tökéletes környezet az egyéni kvalitások kibontakoztatására.

Runge Nadja
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne maradjon le az újdonságokról

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem marad le az aktuális fejlesztéseinkről, hírekről és az iparág trendjeiről.

Hasonló cikkeink