Zárrudak

Zárrudak

Termékeink

Főoldal  >  Termékcsalád  >  Zárrudak

Zárrudak

A rúdzárak az ajtózárak egy típusa, amelyet robusztus kialakításuk és magas biztonságuk jellemez. Többféle rúdzár létezik, többek között:

 

Egypontos rúdzárak vagy rudak: Ezt a típust csak egy zárási ponttal rendelkezik, és gyakran könnyű ajtókhoz vagy szekrényekhez használják.

 

Többpontos rúdzárak vagy rudak: Ezek több reteszelési pontot és nagyobb biztonságot kínálnak. Gyakran használják bejárati ajtókhoz és más nehéz ajtókhoz.

 

A nagy teherbírású rúdzárakat vagy rudakat rendkívül nagy igénybevételre tervezték, és kivételesen nagy biztonságot nyújtanak.

 

Elektronikus rúdzárak vagy rudak: Elektronikusan vezérelhetők és nagy biztonságot nyújtanak. Ezeket gyakran használják olyan területeken, mint például bankok és kormányzati épületek.

 

Pánikzárak vagy rudak: Menekülési útvonalakon és vészkijáratoknál használatosak, belülről könnyen nyithatók, hogy gyors menekülést tegyenek lehetővé.

 

Kiegészítő reteszzárak vagy rudak: Ezeket gyakran kiegészítő biztonsági intézkedésként használják, és az ajtók és ablakok belső oldalára szerelhetők fel. Ezek további védelmet nyújtanak a betörések és a nem kívánt behatolók ellen.

 

Az alkalmazási területtől és a biztonsági követelményektől függően tehát különböző típusú rudak léteznek, amelyek mindegyike meghatározott funkciókat lát el.

PDF katalógus letöltése