Tömítések

Tömítések

Termékeink

Főoldal  >  Termékcsalád  >  Tömítések

Tömítések

A tömítő profilok és élvédők számos iparág szükségletét képezik, mint például az autóipar, építőipar, a gép- és berendezésgyártás, klíma- és légtechnikai berendezés gyártás és egyéb különböző iparágak. Tömítő profiljaink főként EPDM, NR és NBR anyagból készülnek a legkülönbözőbb formákban, keresztmetszetekben és kialakításokban – az egyszerű formáktól az összetett, üreges verziókig.

Emellett termékeink főként vízállóak; helyenként explicit tűzállóak is. 

Tömítőprofilok és élvédők az ELA-nál

Összességében az ELA a következő típusú termékeket kínálja:

 • Rögzíthető profilok
 • Beilleszthető profilok
 • Élvédő profilok
 • Cellás szivacsgumi
 • Rögzítő profilok töltőanyaggal
 • Tartóprofilok és
 • Tömítő profilok
  • vasúti és tűzvédelem
  • klímaberendezésekhez
  • higiénikus területekhez

 

Tartósság, megbízhatóság és költséghatékonyság

A széles termékválaszték fontossága mellett tömítő profiljaink bizonyítottan tartósak, megbízhatóak és költséghatékonyak.

A tartósság alapvető fontosságú, mivel ezeknek a termékeknek a legnagyobb igénybevételű ipari alkalmazásoknak is ellen kell állniuk. Ezen túlmenően számos szabványos méretben kaphatók, amelyek a készülékek széles skálájához illeszkednek.

A megbízhatóságot a kiváló rugalmasság biztosítja, amely hosszú időn keresztül optimális teljesítményt biztosít a tapadási tulajdonságok romlása vagy elvesztése nélkül. 

 

Elsődleges anyagok: Neoprén és EPDM

A neoprén, egy szintetikus gumi, a tömítő profilok és élvédő termékek elsődleges anyaga. Etilént és propilént tartalmaz, két olyan molekulát, amelyek a természetes gumi alapszerkezetét alkotják, és amelyek lehetővé teszik a különböző formák és méretek fröccsöntését.

Az EPDM egy másik gyakori anyag, amelyet ipari alkalmazásokban használnak. Van azonban néhány előnye a neoprénnel szemben, például, hogy könnyebb, mégis jól ellenáll az ózonnal és az UV-sugarakkal szemben. Vannak azonban hátrányai is: Az EPDM gumik hajlamosak gyorsabban elhasználódni, mint a természetes gumiból készültek, mivel kevesebb antioxidáns van bennük (ezek felelősek az anyag elhasználódása elleni védelemért). Így tehát ezen termékek gyakrabban szorulnak cserére.

Tűzálló tömítések ipari használatban

Egyes projektek és iparágak előírják a tömítések tűzállóságát, ami fontos védelmi funkcióval látja el a berendezést. 

A tűzálló tömítések anyagának szerkezete apró pórusokat tartalmaz (általában vasoxidból). Amint az anyag felmelegszik, ezek a pórusok kitágulnak és gázt bocsátanak ki, amely nyomást hoz létre és ezzel együtt egy tágulást, ami megakadályozza a további égést. 

 

További termékekért és programokért tekintse meg katalógus oldalunkat.

PDF katalógus letöltése